Kontaktujte nás: info@cdkl5.sk

2019

Melisska Kosíková

Melisska je 5 a polročné krásne dievčatko. Presný názov ochorenia jej nebol doposiaľ určený, napriek všetkému úsiliu lekárov a rôznych vyšetrení, ktoré už absolvovala. Melisska trpí denne epileptickými záchvatmi, nakoľko liečba antiepileptikami nie je postačujúca. Mesačne má približne 150 epileptických záchvatov. Psychomotoricky je na úrovni polročného dieťaťa.

čítať ďalej

Peťko Augustín

Peťko sa narodil 1.11.2014 ako naše prvé a jediné dieťatko. Tehotenstvo aj pôrod prebehli bez komplikácií a domov sme si priniesli zdravého a krásneho chlapčeka. Takmer od narodenia mal problémy so zaspávaním a nastavením akéhokoľvek režimu. Bežne zaspával okolo polnoci a extrémne často sa budil. Jeho psychomotorický vývin bol normálny, až kým sa u neho neprejavili epileptické záchvaty. Mal vtedy 8,5 mesiaca. Prišlo to ako blesk z neba a trápime sa s tým dodnes.

čítať ďalej

Zak Suchal

Zak sa narodil s atypickým rázštepom tváre - Tessier 4 a s celkovým obojstranným rázštepom pery a podnebia. Rázštep tváre má za následok chybajúce spodné viečko a oko je vystavené osychaniu. Desať dní po pôrode bol operovaný v Brne, kde mu zošívali mäkké tkanivá tváre a následne sa mu v 5. mesiaci života lekári pokúsili rekonštruovať spodné viečko, ktoré mu chýbalo. Operácia však nebola úspešná a stav sa nezmenil.

čítať ďalej
1 2 Ďalej

„Milujem život, pretože mi dal teba. Milujem teba, pretože ty si môj život.“ John Lennon

Kontakt:

CDKL5 Slovakia, o.z.
Guothova 2/E
831 01 Bratislava

tel. č.: +421 908 763 003
email: info@cdkl5.sk